در این قسمت از ایکستراگیم به بررسی بازی God of War: Ragnarok یک بازی ویدیویی اکشن و ماجراجویی است که توسط استودیوی Santa Monica Studio توسعه یافته و توسط Sony Interactive Entertainment برای کنسول PlayStation منتشر شده است میپردازیم. این بازی ادامهای برای بازی God of War محسوب میشود که در سال ۲۰۱۸ عرضه شد و با بازیگری کریستوفر جود را به عنوان شخصیت اصلی، کراتوس، معرفی کرد. داستان بازی God of War: Ragnarok از رویدادهای قبلی بازی ادامه مییابد و به دنبال ماجراجوییهای جدید کراتوس و پسرش، آتریوس، میباشد. این بار، آنها به سفری خطرناک به دنیای نورس اسطورهای میروند که به سرنوشت تاریک و نهایی، یعنی “راگناروک”، رو به رو است. در طول سفر، آنها با اساطیر، خدایان، هیولاها و مخلوقات ماورایی دیگر روبرو میشوند و با تحولاتی که قریبالوقوع است، مواجه میشوند. این بازی با استفاده از تکنولوژی پیشرفتهتر، گرافیک بهبودیافته، داستان عمیقتر و عناصر اکشن گستردهتری را به ارمغان میآورد. با توجه به محبوبیت بازی قبلی و شگفتیهای جهان بازی، God of War: Ragnarok یکی از مورد انتظارترین بازیهای سالهای آینده در صنعت بازیهای ویدیویی است.
اطلاعات بازی God of War Ragnarok
ژانر: اکشن-ماجرایی
تاریخ انتشار:۲۴ آبان ۱۳۹۸
پلتفرم ها: ایکسباکس، پلی استیشن 4، pc
ناشر بازی:سونی
شرکت سازنده: سانتا مونیکا
درجه سنی بازی: 18+
نگاهی به بازی God of War Ragnarok
گیم پلی بازی God of War: Ragnarok تغییرات چشمگیری ندارد. اگر تصور میکردید این نسخه بازسازی شگفتانگیزی داشته باشد، اشتباه میکردید؛ تقریباً همه مکانیزمهای بازی مشابه نسخه قبلی است و توسعهدهندگان تصمیم گرفتهاند به همان فرمول قبلی پایبند بمانند. اما خوشبختانه، این بار شما از ابتدای بازی Blades of Chaos را دارید و میتوانید آن را در هوا بچرخانید و از تکهپاره شدن دشمنان لذت ببرید. همچنین، “Leviathan Axe” یا تبر کریتوس همچنان همراه اوست، که توسط دو دوارف مشهور ساخته شدهاند. یکی از مشکلات بزرگی که در بازی God of War 2018 وجود داشت، بیارزش بودن تکنیک Parry کردن حمله دشمنان بود. در Ragnarok، تلاش شده است تا با اضافه کردن شیلدهای جدید و افکتهای خاص، این مشکل تا حدودی حل شود. از طرف دیگر، سیاست سانتامونیکا در قبال بازی God of War: Ragnarok “بیشتر بهتر است” است. در این بازی، رلمها، دشمنان، باسفایتها، مراحل فرعی، پازلها، آرمورها و تجهیزات، لوتها و رازهای بیشتری وجود دارد. این نشان میدهد که God of War: Ragnarok بسیار بزرگتر از نسخه قبلی است و تکمیل آن زمان زیادی میبرد. مراحل فرعی بازی جذابتر شدهاند، اما هنوز هم به پیچیدگی عناوین دیگری مانند The Witcher 3 نمیرسند. این مقایسه ممکن است عجیب به نظر برسد، اما God of War: Ragnarok تحت تأثیر “سندروم ویچر ۳” قرار دارد، که برای مدتی در دنیای بازیهای ویدیویی حاکم بود. برخی از بازیها مانند سری Assassin’s Creed و God of War تصمیم گرفتند دنبالهروی موفقیت ویچر ۳ باشند و المانهای نقشآفرینی را به بازی اضافه کنند. این مسئله برای Assassin’s Creed سادهتر بود، اما برای God of War با یک چالش بزرگ روبهرو شد. به همین دلیل، هنوز برای بسیاری از طرفداران سری، این المانهای نقشآفرینی جایگاه خاصی ندارند و به نظر گنگ میرسند. به طور کلی، پیشرفت Ragnarok نسبت به نسخه قبلی مانند پرشی از God of War 1 به 2 نیست.
در بازی God of War: Ragnarok، دوربین وانشات همچنان به عنوان یکی از ویژگیهای اصلی سری شناخته میشود. در این نسخه، نه تنها از این استایل استفاده میشود بلکه بهبودهایی نیز در آن اعمال شده است. ترنزیشن بین صحنهها، به ویژه کابوسهای کریتوس، با حرفهایت و زیبایی طراحی شدهاند که میتوان بازی را به عنوان یک مثال برتر در دنیای بازیهای ویدیویی معرفی کرد. از لحاظ گرافیکی، بازی نسبت به نسخه پیشینی که برای PC منتشر شده بود، پیشرفت کرده است. رگناروک زیبا و جذاب است و تجربه آن روی PS5 بیشک بهترین تجربه بصری شما خواهد بود. مناظر و نماهای بازی به قدری زیبا هستند که به شما بارها یادآور میشوند که چقدر باید از اضافه کردن قابلیت Photo Mode به بازی خوشحال میشد. اینکه بازی را روی PS4 نیز تجربه کنیم مثل یک معجزه است و باید از سیاست سونی در این خصوص تشکر کرد. به طور کلی، از نظر هنری، God of War: Ragnarok انتظارات را برآورده میکند. لودینگ بین رلمها که بهبود یافته، یکی دیگر از دستاوردهای دوستداشتنی سانتامونیکا است که ریتم بازی را به خوبی حفظ میکند.
داستان بازی به سه بخش تقسیم میشود. ده ساعت ابتدایی بازی به طور قابل توجهی کند است و باعث از دست دادن هیجان و شور و اشتیاق مخاطبان میشود. هیچ اطلاعات بیشتری به شما داده نمیشود و این سکوت به مرور زمان خستهکننده است. بخش دوم بازی جذابتر است؛ با بیشتر شخصیتها، محیطها و مکانیزمهای جدید. اما در نهایت، پایان بازی بسیار ناامید کننده است و آن عنوانی نخواهد بود که ماندگاری طولانی در ذهن مخاطبانش داشته باشد. دلیل اصلی این موضوع، پشتیبانی نویسندگان از داستان به اندازه کافی نیست.برای من، صدای خشم کریتوس در حین صعود از کوه المپ، خشونت افسارگسیختهاش برای انتقام از خدایان، و مرگ نترسیده و بیرحمی بیپایانش، به یادمان ماندنی بود. این تصویر از او، همیشه به عنوان یکی از خشمگینترین شخصیتها در دنیای بازیهای ویدیویی به یاد میماند. اما این تصویر در بازی Ragnarok دیگر وجود ندارد و به نظر میرسد که دوران او به پایان رسیده است. مشکل اصلی بازی God of War: Ragnarok، جسارت نویسندگان آن است. صدها سناریو در ذهن مخاطبان تصویر میشود که بهتر از آنچه در بازی تجربه میکنند، اما این ایدهها در داستان بازی حس میشوند. امید بسیاری از طرفداران سری به بازگشت کریتوس سابق در نقش خدای جنگ Ragnarok بود، اما حتی نسخه شخصیسازی شده او نیز از اساطیر نورس فاصله دارد.
تصاویر محیط بازی گاد آو وار رگنوراک
نکات مثبت و منفی بازی God of War Ragnarok
از نکات مثبت بازی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
۱. گیمپلی بهبود یافته: این نسخه از بازی با ارتقاء و بهبود گیمپلی، شامل اضافه شدن مکانیزمهای جدید و تغییرات در سیستمهای مبارزه، تازگی و اشتیاق جدیدی به تجربه بازی اضافه کرده است.
۲. گرافیک و طراحی صحنهها: با توجه به پیشرفت تکنولوژی، گرافیک و طراحی صحنههای بازی بسیار زیبا و جذاب هستند، که تجربه بصری شگفتانگیزی را به ارمغان میآورند.
۳. شخصیتها و داستان: شخصیتهای جذاب و عمیق و داستان پرهیجان و پرماجرای بازی، به کارگردانی و بازنویسی حرفهای، برای بازیکنان تجربهای فراتر از یک بازی اکشن ارائه میدهند.
۴. تنوع محتوا: با اضافه شدن مراحل فرعی، باسفایتها، پازلها، و لوتهای بیشتر، بازیکنان از تنوع و عمق بیشتری در تجربه خود لذت میبرند.
۵. سیاست سونی و انتقال نسخه بین دو نسل کنسول: تصمیم سونی برای انتقال نسخه بازی بین دو نسل کنسول PS4 و PS5، باعث شده تا بیشترین تعداد از بازیکنان بتوانند از این تجربه لذت ببرند، حتی اگر دسترسی به نسل جدید کنسول را نداشته باشند.
از نکات منفی بازی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
۱. تکرار و کمبود نوآوری: اگرچه بازی بهبودهایی در گیمپلی داشته است، اما در مقایسه با نسخههای قبلی، عدم نوآوری و تکرار مکانیزمها و ایدههای قبلی ممکن است موجب احساس خستگی و کمبود تازگی در تجربه شود.
۲. پایان ناشی از نقصهای داستانی: اگر داستان بازی به نحوی کمعمق یا ضعیف به پایان برسد، ممکن است تجربه پایان بازی برای بازیکنان ناامیدکننده باشد و از انطباق با سطح انتظارات آنها کاسته شود.
۳. تحریک و توهین به انتظارات طرفداران: در صورتی که بازی توانایی برآورده کردن انتظارات پیشین طرفداران را نداشته باشد، ممکن است باعث نارضایتی و اعتراضات آنها شود که به کاهش اعتبار و موفقیت بازی منجر میشود.
۴. مشکلات فنی: وجود باگها، خطاها، یا مشکلات فنی میتواند تجربه بازی را برای بازیکنان تلخ کند و از لذت بردن از آنها بازدارد.
۵. عدم تطابق با انتظارات بازار و صنعت: اگر بازی نتواند با انتظارات و نیازهای بازار و صنعت مطابقت داشته باشد، این میتواند بازی را به عنوان یک عنوان موفق محسوب نکرده و موجب افت رتبه و فروش آن شود.