در این قسمت از ایکستراگیم به بررسی بازی Resident Evil 4 Remake نسخه بازسازی شدهای از بازی محبوب Resident Evil 4 است که توسط شرکت Capcom توسعه یافته است می پردازیم. این بازی در سبک ترس و بقا (Survival Horror) است و به روزرسانیها و بهبودهای قابل توجهی نسبت به نسخه اصلی دارد. بازسازی این بازی از لحاظ گرافیکی و طراحی محیط به صورت کامل انجام شده و همچنین برخی از مکانیکهای گیمپلی و عناصر داستانی نیز بهبود یافتهاند تا تجربهای مدرن و بهتر برای بازیکنان فراهم شود. در Resident Evil 4 Remake، بازیکنان همچنان در نقش لئون اس. کندی (Leon S. Kennedy) قرار میگیرند که به ماموریتی برای نجات دختر رئیسجمهور آمریکا، اشلی گراهام (Ashley Graham) فرستاده شده است. داستان بازی در یک روستای مرموز در اروپا جریان دارد که تحت کنترل فرقهای به نام Los Illuminados است. لئون باید با زامبیها و موجودات وحشتناک مختلفی مبارزه کند و در عین حال معماها و چالشهای مختلفی را پشت سر بگذارد:
اطلاعات بازی Resident Evil 4 Remake
ژانر: اکشن، ترس و بقا
تاریخ انتشار:3 فروردین 1402
پلتفرم ها: PlayStation 5 and 4, Xbox Series X and Series S and, PC
ناشر بازی:Capcom
شرکت سازنده:Capcom
درجه سنی بازی: 18+
نگاهی به بازی Resident Evil 4 Remake
اولین برخورد من با نسخه اصلی Resident Evil 4 را هرگز فراموش نمیکنم. کنترلر پلیاستیشن ۲ در دستانم بود و از شکوه این بازی شگفتزده شده بودم. با یک اثر انقلابی روبرو بودم که استانداردهای جدیدی را معرفی کرد. یکی از این استانداردها، دوربین پشت شانه بود که دنیای بازیهای ویدیویی را متحول کرد و تقریباً تمام بازیهای اکشن سوم شخص پس از Resident Evil 4 از آن بهره بردند. در کنار اینها، نحوه تعامل شما با دشمنان بسیار جالب بود. دشمنان به شلیکهای شما واکنش نشان میدادند و نقاط حساسی داشتند که با شلیک به آنها میتوانستید برای مدتی آنها را زمینگیر کنید. جالبتر اینکه وقتی دشمنان زمینگیر میشدند، لیان کندی میتوانست با فنون رزمی به آنها ضربه بزند و سلامتیشان را کاهش دهد. علاوه بر اینها، مکانیزمهایی برای لیان به عنوان شخصیت اصلی در نظر گرفته شده بود که حس آزادی عمل زیادی به بازیکن میداد.
پس از ناپدید شدن اشلی، دختر رئیسجمهور آمریکا، دولت ایالات متحده تصمیم میگیرد که یکی از نیروهای ویژه خود به نام «لیان کندی» را به منطقهای به نام «والدلوبوس» بفرستد. این منطقه که در اسپانیا قرار دارد، به معنای «دره گرگها» در زبان لاتین است. لیان که یکی از بازماندگان معدود حوادث راکن سیتی در نسخه دوم بازی است، برای این مأموریت جدید انتخاب میشود. با ورود لیان به والدلوبوس، به زودی مشخص میشود که اوضاع عادی نیست و ساکنان دهکده به یک انگل جدید و متفاوت مبتلا شدهاند که با آنچه در نسخه دوم دیده بودیم، فرق دارد. این شرایط، ماجراجویی لیان برای یافتن اشلی و زنده ماندن در برابر این موجودات و انگل جدید را آغاز میکند. هرچند نسخه چهارم ادامه داستان سه نسخه اول محسوب میشود، اما در واقع شروعی تازه برای داستان سری است که مسیر نسبتاً مجزایی را دنبال میکند. در سال ۲۰۰۵، وقتی نسخه چهارم منتشر شد، داستان آن به عنوان یکی از نقاط قوت بازی شناخته شد و با توجه به تغییراتی که کپکام برای نسخه بازسازی در نظر گرفته، همچنان شاهد یک داستان جذاب و پرکشش تا انتهای بازی هستیم.
از همان ابتدا که بازی Resident Evil 4 نسخه ۲۰۲۳ را آغاز میکنید، تفاوتهایی به چشم میخورند. جزئیات داستانی در دقایق ابتدایی و عناصر بصری مانند نورپردازی محیط، نشان میدهند که با یک بازسازی دقیق و عین به عین مواجه نیستیم. اما حس کلی بازی کاملاً درست است زیرا این دقایق همان تجربهای را به شما میدهند که از بازی Resident Evil 4 سال ۲۰۰۵ به یاد دارید.
کمی بعد، به بخشی از بازی میرسیم که به طور چشمگیری مشابه محتوای نسخه اصلی است. در نگاه اول، به نظر میرسد که همان مرحله را تنها با گرافیک بهبود یافته میبینیم. کپکام در همان ساعت نخست تجربه ریمیک Resident Evil 4، قصد دارد طرفداران قدیمی را مطمئن کند. به این صورت که به آنها نشان دهد تغییراتی در نسخه ریمیک وجود دارند، اما هدف اصلی این تغییرات فقط ایجاد تفاوت بین نسخههای ۲۰۰۵ و ۲۰۲۳ نیست.
تلاش برای ایجاد تازگی به همراه احترام بسیار زیاد به اثر اصلی، این ریمیک را شکل داده است. طرفداران با مشاهده این وفاداری، در مواجهه با تغییرات میپذیرند که هدف تیم سازنده از ایجاد این تغییرات، بهبود تجربه کلی بازی بوده است. بنابراین، بدون اینکه از هر تغییر ناراحت شوند، به این تغییرات فرصت خودنمایی میدهند. در همین حال، بازیکنان قدیمی در اکثر لحظات تجربه بازی با مراحل، سناریوها و موقعیتهای خاطرهانگیزی مواجه میشوند که بهصورت عالی بازسازی شدهاند.
بخشهای مختلف بازی به تعدادی مرحله تقسیم میشوند که معمولاً دارای یک الگوی تکراری هستند. برای بهترین درک، از مرحله ابتدایی بازی استفاده میشود. در این مرحله، با ورود گیمر به محیط، سعی شده است که در عین ایجاد حالتی از نامعلومی، او را با حال و هوای محیط آشنا کند. به عنوان مثال، هنگام ورود لیان به دهکده والدلوبوس، در چند دقیقه ابتدایی، تنها در محیطی قدم میزنیم که ترس و وحشت را درون گیمر به وجود میآورد. در پسزمینه، باد میوزد و درختان میلرزند، در حالی که در راه جلوی لیان، جسد حیوانات مزرعه ساکنان دهکده را میبینیم که به شکلی وحشتناک آشکار شدهاند. رنگبندی تاریک و زرد محیط حس ترس و وحشت را به تصویر میکشد و سکوت مطلق به ما اعلام میکند که یک اتفاق ناگهانی در حال وقوع است. در همین حال، دوربین نزدیک به شانه و نمای نزدیک به شخصیت اصلی در زمان ورود به هر محیط، حس غریبگی و تعجب را در گیمر تقویت میکند.
تغییرات در باسفایتها میتواند به طور کامل موضوعی از نظر سلیقه باشد. به عنوان مثال، من شخصاً نسخه اصلی مبارزه با سالازار را بیشتر ترجیح میدهم، اما میدانم که افرادی وجود دارند که با طراحی جدید هم مشکلی ندارند. اما چیزی که کمی به ذوق من خورد، اصرار بازی برای ماندن در حالت اپیزودیک داستان بود. در حال حاضر، کمتر بازی میتواند مثل “Resident Evil 4 Remake” داستان خود را به فصلهای مجزا تقسیم کند و با پایان هر فصل، یک میانپرده و منوی اضافه را جلوی گیمر بگذارد. معمولاً، بازیهای امروزی فصلهای خود را با یک کاتسین به هم وصل میکنند و فضای بینشان را با منوهای اضافه پر نمیکنند. این تنها یکی از ایرادهای بارز “Resident Evil 4 Remake” است. اما این موضوع به قدری کم اهمیت است که به راحتی میتوان از آن چشمپوشی کرد و به بازی نمره کامل را داد. بازی “Resident Evil 4 Remake” یکی از بینقصترین بازسازیهای تاریخ ویدیوگیم است و قطعاً بر روی کیفیت و سطح انتظار مخاطبان از ریمیکهای آینده تاثیر خواهد گذاشت.
در کل، این ساختار محصولی که کپکام در سال ۲۰۰۵ راه اندازی کرد، به واسطهی آن موفق شد عنوانی بسیار سرگرمکننده و اعتیادآور را در قالب شماره چهارم رزیدنت ایول به بازار عرضه کند. ساختار مراحل به گونهای طراحی شده است که تجربه هر کدام از بخشها نهایتاً حس رضایتمندی خاصی را به گیمر منتقل کند. این موضوع میتواند مربوط به شکست دشمنان، فرار از دست آنها، حل کردن پازلها و یا حتی پاداشهای در نظر گرفته شده برای ما باشد. در نهایت، این فرمول کلی در نسخه ریمیک با کمترین تغییری استفاده شده و به خوبی جواب دادهاست. البته سازندگان نسخه ریمیک تغییراتی را نیز اعمال کردهاند که به خوبی برای یک بهروزرسانی در سال ۲۰۲۳ به آنها نیاز بود. این تغییرات شامل حذف بخشهای QTE و جایگزین کردن آنها با گیمپلی و مبارزات جدید، بهبود قابل توجه گرافیک و تغییر مدل و انیمیشن دشمنان، تغییر در تعدادی از پازلها و طراحی پازلهای جدید، تغییر در قدرت و عملکرد اسلحهها و در نهایت افزودن فعالیتهای فرعی میشوند.
در ریمیک رزیدنت ایول 4، قصهگویی به شکلی بهتر از نسخهی اصلی اجرا شده است. سازندگان با حفظ اصالت داستان، توانستهاند جذابیت و زیبایی آن را تقویت کنند، بدون این که به تغییراتی که بخواهد در چشم مخاطب فرو برود، دست زده باشند. شخصیتها به چندین شیوه ارتقا یافتهاند؛ از جمله صداپیشگیهای عالی کاراکترها، مثل لیان اس. کندی و اشلی گرام، بهبود در دیالوگها، و بهرهگیری از انیمیشنهای دقیق و بینظیر چهره. این ترکیب این امکان را به گیمر میدهد که ساعاتی بسیار لذتبخش را تجربه کند، بدون توجه به اینکه آیا طرفدار قدیمی یا جدید است. همچنین، تغییراتی که در قصه اعمال شده و چیدمان متفاوت برخی از اتفاقات، به روایت داستان در ریمیک کمک کرده است. حالا نقش کاراکترهای فرعی همچون لوئیس سرا و ایدا وانگ بهتر درک میشود. همچنین، ارتباط استاد و شاگردی بین دو کاراکتر با اشارههای کوچک، مخاطب را منتظر رویارویی آنها نگه میدارد. اشلی به عنوان یک شخصیت دوستداشتنیتر و آسیبدیده تر به نمایش درآمده و احساسات او برای بسیاری از گیمرها مهمتر خواهد بود. این پیشرفتها به خوبی نشان دهنده صیقل دادن قصه بدون خیانت کردن به آن است.
تصاویر محیط بازی Resident Evil 4 Remake
نکات مثبت و منفی بازی Resident Evil 4 Remake
از نکات مثبت بازی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- گرافیک بهبود یافته: یکی از نقاط قوت اصلی بازی، بهبود گرافیکی است که تجربهی بصری را برای بازیکنان بهبود میبخشد.
- ارتقاء صدا و صداگذاری: با ارتقاء صدا و صداگذاری، تجربهی صوتی بازی نیز بهبود یافته و برای بازیکنان بیشتر واقعگرایی ایجاد میکند.
- تازگی در گیمپلی: اضافه کردن المانهای جدید به گیمپلی، احساس تازگی و جذابیت را به بازی اضافه میکند و تجربه را برای بازیکنان تنوع بیشتری میدهد.
- بهبود در ساختار داستانی: اصلاحاتی که در داستان و چیدمان آن اعمال شده، باعث بهبود تجربهی قصهگویی میشود و برای بازیکنان جذابیت بیشتری به همراه دارد.
از نکات منفی بازی می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- حذف بخشهای QTE: حذف بخشهای QTE ممکن است برخی از بازیکنان را از تجربهی اصلی بازی محروم کند و احساس کمبودی به آنان دست دهد.
- قطع داستان به فصلها: برخی از بازیکنان ممکن است ناپسندیده باشند که داستان به شکل فصلبندی شده و به همراه منوهای اضافه طراحی شده است.
- نقصهای فنی: برخی از نقصهای فنی و باگهای بازی ممکن است تجربهی بازی را برای برخی از بازیکنان ناخوشایند کند و احساس کیفیت پایینی را به آنان القا کند.
- تغییرات مورد نظر: برخی از تغییرات مورد نظر بازیکنان در ریمیک انجام نشده است که ممکن است باعث ناامیدی برخی از طرفداران سری محبوب Resident Evil 4 شود.